menu

20 maart 2021 Gespreksgroep Aangeboren lyme

Heb jij lyme en een kinderwens? Twijfel je om voor een kindje te gaan in verband met de kans op overdracht van lyme? Of ben je moeder van een kind(je) en heb je een vermoeden dat je misschien lyme hebt overgedragen? Of denk je dat je zelf aangeboren lyme hebt? Kun je er niet of moeilijk over praten met je directe omgeving of je arts? Ervaar je onbegrip of voel jij je onzeker hierover? En zou je face to face graag ervaringen willen uitwisselen met lotgenoten? Dan komt er iets leuks en nuttigs aan voor jou!

Vanaf maart 2021 starten wij, Annemiek en Stefanie, een praatgroep voor iedereen die te maken heeft met aangeboren lyme of vragen over overdraagbaarheid tijdens zwangerschap. We gaan ervaringen uitwisselen over deze onderwerpen en elkaar steunen waar nodig. We starten online via Zoom. Lekker laagdrempelig en toegankelijk vanuit alle uithoeken van het land.

Over ons:

Stefanie is 36 jaar, woont samen en is moeder van een zoontje van 16 maanden. Zij heeft meer dan 11 jaar chronische lyme en heeft door de verminderde energie lang getwijfeld of ze moeder wilde worden. Nu is ze dolgelukkig met haar gezin. Met haar zoontje gaat alles goed en Stefanie is sinds kort weer parttime aan het werk en is een eigen online bedrijf aan het opzetten.

Annemiek is 63 jaar en kreeg al in 1980 lyme, waarvoor ze toen nooit behandeld is. Vanwege haar kinderwens vroeg ze in 1992 advies aan haar specialist en die gaf aan dat er in Nederland nog nooit een baby geboren was met een aangeboren lyme besmetting en dat de kans daarop nihil is. Helaas werd haar dochter meteen na de geboorte ziek en bleef tot aan nu problemen houden. Annemiek werkt in het onderwijs, maar ondervindt nog steeds problemen door lyme. Ze schrijft sinds vorig jaar columns over lyme voor het Lyme Magazine en heeft onlangs een poster gemaakt en een artikel en column geschreven over aangeboren lyme. Er zijn vast meer (aanstaande) ouders die hierover contact willen leggen, dat is haar drive om samen met Stefanie deze groep te starten.

De opzet:

We denken dat er verschillende invalshoeken zijn: vrouwen/stellen met lyme en een kinderwens, ouders met kind(eren) met vermoedelijk aangeboren lyme. Maar ook  jongeren of volwassenen die zelf vermoeden dat zij aangeboren lyme hebben.

Aan de hand van de kennismaking in de groep, een activiteit, en het uitwisselen van ervaringen gaan we onderzoeken waar specifieke behoefte aan is. Hier gaan we dan mee verder in de vervolgbijeenkomsten.

Wij houden van afwisseling en bieden zowel online als live bijeenkomsten aan, afhankelijk van de Coronamaatregelen,  op locaties in West en in Oost Nederland. Het doel is maximaal 3 keer per jaar een bijeenkomst te organiseren voor leden die daar behoefte aan hebben. Het is een open groep, zodat je ook later kunt aanhaken.

Dus ben jij toe aan een gesprek over aangeboren lyme?

En wil jij je ervaringen delen met lotgenoten? Meld je dan aan per e-mail. Je ontvangt van ons dan een mail met korte vragenlijst en een uitnodiging voor onze eerste ontmoeting!