menu
Ervaring van een lymepatiënt

Het verhaal van Kelly

“Mijn naam is Kelly Vandermeersch, ik ben momenteel 25 jaar en woon in West-Vlaanderen. In 2011 ben ik na een avonturenkamp in Tsjechië ziek geworden. Pas in 2014 kreeg ik een diagnose: Late Stage lyme disease oftewel chronische lyme. Daarnaast had ik co-infecties Bartonella en Yersinia. Vanaf toen ben ik in behandeling gegaan bij professor De Merleir die ook de diagnose stelde. Naast die behandeling probeerde ik ook verschillende andere mogelijkheden zoals tincturen, ozontherapie, verschillende supplementen, …

In 2016 was ik bezig met mijn studie verpleegkunde, mijn droomjob was verpleegkundige op de NICU. Die periode had ik al een tijdje last van mijn rug. Na uitvalsverschijnselen kreeg ik een scan en bleek in mijn onderrug een hernia te hebben en op hetzelfde niveau was de tussenwervel versleten. Een operatie volgde met succes. Helaas kreeg ik na een tijdje weer meer pijn. Het niveau van de hernia was volledig versleten en opnieuw volgde een operatie om de omliggende wervels vast te zetten. Vermoedelijk lag de lyme aan de basis van de problemen aangezien die graag zachte weefsels aantast. Ondertussen ging mijn behandeling voor lyme verder. Door mijn rugproblemen en de ziekte van Lyme moest ik helaas stoppen met mijn studies, een enorm moeilijke beslissing.

In 2019-2020 kreeg ik een hoop complicaties. Spoedoperatie aan mijn galblaas, veroorzaakt door lyme. Mijn lever ging achteruit door mijn behandelingen. Ik kreeg 2 epilepsie aanvallen. Beginnende sepsis aan de PICC in mijn arm. Nierstenen. Mijn rugproblemen verergerden sterk waardoor ik gevoelsstoornissen, uitval, hevige zenuwpijnen en verlammingen kreeg. Ik bleek insuline resistentie te hebben. Na 9 jaar kwam ook een derde co-infectie aan het licht: Chlamydia Pneumoniae (longvirus, ondertussen ook chronisch geworden). Ook heb ik coxsackie, parvovirus b19 en bof gehad. Door al deze complicaties ben ik sterk achteruit gegaan.

Mijn mobiliteit is vaak gebonden aan een grote brace, krukken of een rolstoel. Daarnaast zijn er perioden dat ik 16 à 18 uur per dag slaap en extreme pijn heb. Dagelijks maak ik gebruik van verschillende hulpmiddelen zoals een zuurstofconcentrator.

Na 3x een PICC te hebben gehad voor intraveneuze therapie zoals antibiotica, hooggedoseerde magnesium, ontgifters, vocht, etc. werd onlangs een port a cath geplaatst. Deze kan langer blijven zitten.”

Dit is een blog die Kelly postte dit jaar op haar facebook pagina. Hier post ze updates over hoe het met haar gaat en wat ze allemaal meemaakt met lyme. De pagina vind je hier