menu
Zaterdag 23 oktober van 14:00 uur tot 16:15 uur

Derde bijeenkomst gespreksgroep ‘Aangeboren lyme & overdraagbaarheid’

Op zaterdag 23 oktober is de derde bijeenkomst Gespreksgroep ‘Aangeboren lyme & overdraagbaarheid’ over (on)begrip in jouw directe omgeving 

Heb jij vragen over aangeboren lyme of overdraagbaarheid? Kun je er niet of moeilijk over praten met je directe omgeving of je arts? Ervaar je onbegrip of voel jij je onzeker hierover? En zou je face to face graag ervaringen willen uitwisselen met lotgenoten? Sluit je dan aan bij onze gespreksgroep waar je in vertrouwen over deze vragen ervaringen kunt uitwisselen!  

In maart 2021 zijn wij,  Annemiek en Stefanie, gestart met een praatgroep voor iedereen die te maken heeft met aangeboren lyme of vragen over overdraagbaarheid tijdens zwangerschap. We hebben de eerste twee bijeenkomsten al veel ervaringen kunnen uitwisselen.  

Op zaterdagmiddag 23 oktober komen we online weer bij elkaar en ben je van harte uitgenodigd om je aan te melden. We ontmoeten elkaar via ZOOM. Laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. 

Over ons: 

Stefanie is 37 jaar, woont samen en is moeder van een zoontje van 2 jaar. Zij heeft chronische lyme en heeft daardoor lang getwijfeld of ze moeder wilde worden. Nu is ze dolgelukkig met haar gezin. Ze heeft een temperamentvol zoontje en ze heeft haar eigen online bedrijf als Virtual Assistant. 

Annemiek is 63 jaar en kreeg al in 1980 lyme. Haar specialist gaf aan dat er in Nederland nog nooit een baby geboren was met een aangeboren lyme besmetting en dat de kans daarop nihil is. Helaas werd haar dochter na de geboorte ziek en had veel gezondheidsproblemen. Annemiek heeft een column geschreven over aangeboren lyme en een poster 

De opzet: 

We denken dat er verschillende invalshoeken zijn: vrouwen/stellen met lyme en een kinderwens, ouders met kind(eren) met vermoedelijk aangeboren lyme. Maar ook  jongeren of volwassenen die zelf vermoeden dat zij aangeboren lyme hebben. 

Uit de brainstorm met de groep zijn een aantal onderwerpen gekomen die we in de volgende bijeenkomsten willen bespreken. Op 23 oktober maken we eerst kennis met elkaar, en aan de hand van een activiteit gaan we het thema ‘(on)begrip in jouw directe omgeving’ verkennen.  

Deze bijeenkomst is nog online, maar we houden van afwisseling en willen als de coronamaatregelen dat toelaten ook een live bijeenkomst gaan plannen in overleg met de groep.   

Het doel is maximaal 3 keer per jaar een bijeenkomst te organiseren voor wie daar behoefte aan heeft. Het is een open groep, zodat je ook mee kunt doen als je de eerste keren niet meedeed.  

Dus ben jij toe aan een gesprek over aangeboren lyme? 

En wil jij je ervaringen delen met lotgenoten? Meld je dan aan per e-mail. Je ontvangt van ons dan een mail met korte vragenlijst en een email uitnodiging voor de derde bijeenkomst!

Tot gauw! 

Wanneer: zaterdag 23 oktober 2021 van 14:00 uur tot 16:15 uur met een kwartier pauze tussendoor 

Waar: online via ZOOM 

Aanmelden: aangeborenlyme@lymevereniging.nl 

Alt =