menu

Spannend Nieuws in lyme-onderzoek

Global Lyme Alliance bereikt een mijlpaal met het medicijn hygromycine A. Er wordt gestart met menselijke klinische proeven.

Het  medicijn hygromycine A staat op het punt om menselijke klinische proeven te ondergaan. Deze zijn gepland voor het eerste kwartaal van 2024. Deze vooruitgang is het resultaat van een langdurig medicijnontdekkingsprogramma onder leiding van Dr. Kim Lewis aan de Northeastern University, gesteund door Global Lyme Alliance.

In 2021 bleek hygromycine A buitengewoon effectief te zijn tegen lyme-bacteriën, wat nieuwe perspectieven opent voor behandelingen en preventiemethoden.

Het strategische partnerschap tussen Flightpath Biosciences en Global Lyme Alliance versnelt nu de weg naar commercialisering, klinische proeven en FDA-goedkeuring, met als ultiem doel om artsen en patiënten te bereiken.

Hygromycine A onderscheidt zich door zijn gerichte aanpak, waarbij het zich selectief richt op lyme-bacteriën zonder schade toe te brengen aan gunstige darmbacteriën.

Dit maakt hygromycine A een veelbelovende game-changer in de lyme-behandeling, met de nadruk op het welzijn van de patiënt tijdens en na de behandeling.

De aanstaande “Fase 1, Willekeurige, Dubbelblinde, Placebo-Gecontroleerde Studie” markeert een belangrijke mijlpaal op de weg naar mogelijkheden voor genezing van de ziekte van Lyme.

Deze ontwikkeling brengt niet alleen hoop maar belooft ook een nieuwe fase in het begrip en de aanpak van deze ingrijpende aandoening.