menu

Global Lyme Alliance start eerste studie naar behandelprotocol voor chronische lyme

De Amerikaanse organisatie Global Lyme Allinance (GLA) financiert vooruitstrevend onderzoek. Zij gaan een eerste studie doen, in een reeks klinische onderzoeken, naar de effectiviteit van niet gevalideerde behandelprotocollen die door artsen zijn ontwikkeld.

Global Lyme Alliance

Er is een veelheid aan behandelingsopties die worden aangeboden aan patiënten in de lyme community. Daarom is GLA er enthousiast over om deze behandelingen te gaan onderzoeken. Zo kan worden bepaald door middel van een grondig onderzoeksproces of deze behandelprotocollen effectief zijn en geaccepteerd kunnen worden voor de klinische praktijk. 

Studie

De eerste studie zal zich concentreren op het behandelprotocol ontwikkeld door Joseph Jemsek, de oprichter van de Jemsek Specialty Clinic in Washington DC. Dr. Jemsek werd gekozen vanwege zijn bereidheid om zijn “Jemsek Protocol” op de proef te stellen. GLA heeft de positieve ervaringen van verschillende patiënten met zijn behandeling diepgaand geëvalueerd. Dr. Jemsek: “Ik ben vereerd dat ik door GLA ben geselecteerd om deel uit te maken van hun eerste studie. “Ik heb vertrouwen in het behandelprotocol dat ik heb ontwikkeld om patiënten te helpen die aan deze verraderlijke ziekte lijden. Ik kijk ernaar uit om het door de uitgebreide wetenschappelijke beoordeling te laten gaan, die in de klinische studie is beschreven.”

In het onderzoek zullen meerdere microbiologische, immunologische, genetische en metabole testen worden uitgevoerd om patiënten te onderscheiden, die verschillende mate van klinische verbetering ervaren versus degenen die dat niet doen, samen met beoordelingen van de kwaliteit van leven.

Binnen de patiëntenpopulatie die positief reageert op de behandeling, kunnen zo veranderingen in specifieke biomarkers inzicht geven in de reden waarom het Jemsek-protocol werkt. Door samen te werken met meerdere prestigieuze academische partners, hopen de onderzoekers dat ze aan het einde van deze studie biologische aanwijzingen voor behandelingssucces kunnen vinden. Deze kunnen ook worden gebruikt bij het beoordelen van andere behandelingsopties voor lymepatiënten met aanhoudende symptomen. 

Doel

“Ons uiteindelijke doel is om het paradigma van de behandeling van de ziekte van Lyme te verschuiven van onzekerheid, onbegrip en hulpeloosheid naar duidelijkheid. De lymecommunity is gefrustreerd over de trage vooruitgang in het lyme-onderzoek, het gebrek aan behandelingsopties en met name het gebrek aan wetenschappelijke onderbouwing voor de behandelprotocollen die op praktijkervaring zijn gebaseerd. We hebben geluisterd naar hun zorgen en willen graag onderzoek ondersteunen dat direct resultaat oplevert voor de lymecommunity ”, aldus Scott Santarella, directeur van GLA.

Bron