menu

Herbalist en ''Healing Lyme'' auteur Stephen Buhner is overleden

Stephen Harrod Buhner, de schrijver van het boek Healing Lyme: Natural Prevention and Treatment of Lyme Borreliosis and Its Co-infections, is overleden. Hij was een bekwaam herborist en schreef vele boeken over natural healing. Hij overleed aan longfibrose.
Herbalist en ''Healing Lyme'' auteur Stephen Buhner is overleden
Zijn overlijden werd op zijn Facebookpagina ‘Stephen Buhner’ aangekondigd:
 
“Er is een gezegde in Afrika dat ongeveer als volgt gaat: ‘Wanneer een oude man overlijdt, brandt een bibliotheek’. Het was een van de favoriete quotes van Stephen. Een ouderling is overleden. Stephen overleed gisterenmorgen, 8 december rond 9.30. Hij was omringd door vrienden en familie. Hij was bewust, aanwezig, openhartig en humoristisch. Hij was zichzelf door en door. En zo enorm moedig. We voelen ons enorm verdrietig. We missen hem verschrikkelijk. Hij zal deze ochtend begraven worden in zijn geliefde bos.”
 
Vijf dagen eerder schreef de auteur de volgende Facebook post:
 
“Helaas heeft mijn lijf een slechte omslag gekregen; het ziet er niet naar uit dat het weer goed komt. Ik spendeer mijn dagen slapend; ik heb epileptische aanvallen en mini beroertes op het moment. Julie helpt me elke keer weer terug te keren, maar het wordt steeds moeilijker voor haar om dit te doen. Ik heb nog maar enkele dagen. Sorry dat het zo moet lopen. Ik had gehoopt op een andere uitkomst.”
 
“Longfibrose is geen fijne ziekte en kanker zou op vele manieren gek genoeg weldadiger geweest zijn. Ik spendeer de meeste tijd op de bank achter de computer, of 6 meter verderop in bed. Dat is alles wat ik kan doen en ik heb hulp nodig om dat te bereiken. Ik kan mezelf niet langer zelfstandig bewegen. Jullie enorm lieve donaties hebben ervoor gezorgd dat we onze schulden konden afbetalen en dat we een paar dure hulpmiddelen konden kopen die mij enorm geholpen hebben. Jullie hebben ons zo enorm geholpen op dit laatste stuk; dit heeft meer verschil gemaakt dan jullie weten en ik kan jullie niet diep genoeg bedanken.”
 
“Ik heb geluk dat ik diep in het Gila bos begraven kan worden, een plek die weinig mensen kennen. In New Mexico kan je gelukkig nog steeds thuis- en groene begrafenissen doen. Dus het is enkel ik en mijn geliefde bos, gelegen direct naast het Aldo Leopold wildernisgebied, wat logisch is gezien mijn levenswerk. De waarheid is dat de connectie met het land dieper voelde naarmate ik ouder en meer moe werd. Ik heb geluk begraven te kunnen worden in een handgemaakte, wollen lijkwade. Eentje gemaakt met liefde en zorg, de hertenknoopjes zijn erg mooi.”
 
“Het is me gelukt om mijn laatste boek “Becoming vegetalista” af te maken. Het zal binnen enkele weken worden uitgebracht. Enkel een stuk of 500; ik heb de print niet kunnen zien. Ik heb een aantal gesigneerde stickers nagelaten die in de boeken geplaatst kunnen worden, maar ik gok dat ze snel op zullen zijn. Ik wens jullie allemaal het een goede en veilige reis in jullie leven. Groene groet, Stephen Harrod Buhner”
 
*Test is afkomstig van Lymedisease.org en vertaald naar het Nederlands.