menu

‘De ziekte van Lyme en het UWV’

Op zaterdag 5 en zaterdag 19 november organiseert de Lymevereniging de vierde editie van ‘De ziekte van Lyme en het UWV’, een tweedaagse training voor chronische lymepatiënten die lid zijn van onze vereniging. Die training helpt je om je voor te bereiden op de beoordeling van je arbeidsongeschiktheid door het UWV of door de gemeente (in het geval van een bijstandsuitkering). Je kunt alleen deelnemen als je beide zaterdagmiddagen beschikbaar bent. Als jij iemand hebt die altijd met jou meegaat naar het UWV, dan nodigen wij diegene ook met nadruk uit om deel te nemen aan de training, samen met jou, om jullie als duo effectiever te maken. 

Alt =

Deze vierde editie wordt weer een online uitvoering, via zoom. Cursisten die daar weinig ervaring mee hebben, kunnen vlak van tevoren deelnemen aan een oefen-training, waarin je wegwijs wordt gemaakt in het gebruik van zoom.   

Online UVW-training  

Zaterdag 5 november en zaterdag 19 november 

12.00 uur aanvang 

17.00 uur afsluiting 

Er zijn drie korte of langere pauzes tijdens de middag. 

 

Tijdens de training krijg je informatie over de ziekte van Lyme en over de manier waarop het UWW iemands arbeidsongeschiktheid beoordeelt. We gaan ook praten over de wijze waarop mensen die het oneens zijn met de beslissing, bezwaar kunnen maken en in beroep kunnen gaan. En je krijgt tips en adviezen die je kunnen helpen voor, tijdens en na het gesprek met de verzekeringsarts. 

Daarnaast gaan we samen met een rollenspelacteur oefenen in het gesprek met de arts, zodat je het geleerde meteen kunt uitproberen in de praktijk.  

Bij de vorige online editie, in 2021, gaven de dertien deelnemers gemiddeld het rapportcijfer 8,9 aan de diverse onderdelen van de training.  

Programma 

Tijdens de middag krijg je informatie en gaan we samen oefenen.   

We maken kennis met elkaar vanaf 12 uur. Tegen 13 uur gaan we praten over de ziekte van Lyme en over de manier waarop het UWW iemands arbeidsongeschiktheid beoordeelt, en over de wijze waarop mensen die het oneens zijn met de beslissing, bezwaar kunnen maken en in beroep kunnen gaan. Dit gedeelte wordt verzorgd door Gracia Pekel en Pim de Vries. (Gracia is chronisch lymepatiënt en oud-bestuurslid van de Lymevereniging, Pim is de vader van een dochter met chronische lyme en ook arbeidsjurist.)  

Daarna gaan we samen met een rollenspelacteur oefenen in het gesprek met de verzekeringsarts. Vervolgens bespreken Pim en Gracia tips en adviezen, en daar tussendoor zijn er weer rondes waarin we oefenen in het voeren van het gesprek. Om 17 uur sluiten we de middag af met een korte evaluatie. Twee weken later volgt de tweede trainingsdag, in ongeveer dezelfde vorm. 

Aanmelding

Deze training is bedoeld voor leden van de Lymevereniging. Als jij lid bent en je voorbereidt op de beoordeling van je arbeidsongeschiktheid door het UWV of de gemeente, dan nodigen we je van harte uit om je aan te melden. Zowel mensen die voor het eerst gekeurd gaan worden als mensen die al vaker gekeurd zijn, alsook mensen die in een bezwaar- of een (hoger) beroepsprocedure zitten, zijn welkom.  

Als je geïnteresseerd bent, meld je dan snel aan, want we verwachten dat er behoorlijk wat belangstelling is. Je kunt je inschrijven via onderstaande knop. Mocht je belangstelling hebben, maar niet beschikbaar zijn op 5 en 19 november, dan kun je reageren met het verzoek om je op de uitnodigingslijst te zetten voor de volgende editie, in het voorjaar van 2023; we verwachten dat die editie weer online zal zijn. 

Het is niet mogelijk om het trainingsmateriaal los te bestellen.  

 

Vaste begeleider? Neem mee!  

Als jij iemand hebt die altijd met jou meegaat naar het UWV, dan nodigen wij met nadruk ook diegene uit om deel te nemen aan de training, samen met jou, om jullie als duo effectiever te maken. Geef je bij je aanmelding dan ook zijn/haar naam door, en e-mailadres, en de adresgegevens indien die anders zijn dan de jouwe?   

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over de training, dan kun je die stellen aan: 

eric.kollen@lymevereniging.nl. 

Met praktische vragen kun je terecht bij:  

stefanie.bakx@lymevereniging.nl. 

 

Bedankt vast voor je aanmelding, heel graag tot 5 november!  

Meld je hier aan voor de UWV training van zaterdag 5 en zaterdag 19 november