Welke wettelijke stappen worden genomen als ik mij ziek heb gemeld? Hoe kan ik mij voorbereiden op een gesprek met de bedrijfsarts of juist op een sollicitatiegesprek? Hoe kan ik ‘het gat’ in mijn cv oplossen?

Het zijn enkele voorbeelden van vragen die jij misschien hebt. En waar je graag bij geholpen zou willen worden. Voorbereiden op gesprekken met instanties kan online. Samenwerkende patiëntenorganisaties hebben een tool ontwikkeld die je kan helpen om gesprekken met instanties goed voor te bereiden. Misschien kan het ook jou helpen. Neem een kijkje op Slimopkomenvoorjezelf en test jezelf.

Lymepatiënten die langere tijd ziek zijn, krijgen steeds vaker problemen met arbeidsongeschiktheid doordat de ziekte van Lyme niet eenvoudig te diagnostiseren is en de beperkingen voor werk niet eenvoudig een eenduidig vast te stellen zijn. Onderstaand een aantal links met nuttige informatie:

Van ziekte naar arbeidsongeschiktheid

Multidisciplinaire richtlijn Arbeid en lymeziekte

Wajong en Lyme

UWV

Juridisch Loket

Arbeidsongeschiktheid

 

Lymevereniging

De ziekte van Lyme kan iedereen overkomen. De laatste jaren wordt er een stijging van het aantal lymepatiënten gemeld. De lymevereniging staat voor je klaar!

Help ook mee in de strijd tegen de tekenziekten. Wat kan je doen? Doneer, word lid, of help als vrijwilliger. Zie alle mogelijkheden
op pagina Help mee.

lymevereniging
ANBI_FC ANBI_FC

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen,
meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Vragen over Lyme?

Bel 0900 2100022 (15 cent per minuut). Vanuit het buitenland 0031 85 3001025
Voor de tijden zie: Telefoondienst.