Welke wettelijke stappen worden genomen als ik mij ziek heb gemeld? Hoe kan ik mij voorbereiden op een gesprek met de bedrijfsarts of juist op een sollicitatiegesprek? Hoe kan ik ‘het gat’ in mijn cv oplossen?

Het zijn enkele voorbeelden van vragen die jij misschien hebt. En waar je graag bij geholpen zou willen worden. Daarom hebben wij als vereniging gezocht naar een vrijwilliger die ons wil helpen bij het zoeken naar antwoorden op werkgerelateerde vragen. Inmiddels is deze vrijwilliger gestart: José Welink is gediplomeerd loopbaancoach en heeft de nodige werkervaring als recruiter en communicatieadviseur. Bovendien is zij bekend met de ziekte van Lyme. Heb jij vragen over Werk & Lyme? Dan kun je José bereiken via coaching@lymevereniging.nl.

Voorbereiden op gesprekken met instanties kan ook online. Samenwerkende patiëntenorganisaties hebben een tool ontwikkeld die je kan helpen om gesprekken met instanties goed voor te bereiden. Misschien kan het ook jou helpen. Neem een kijkje op Slimopkomenvoorjezelf en test jezelf.

Lymepatiënten die langere tijd ziek zijn, krijgen steeds vaker problemen met arbeidsongeschiktheid doordat de ziekte van Lyme niet eenvoudig te diagnostiseren is en de beperkingen voor werk niet eenvoudig een eenduidig vast te stellen zijn. Onderstaand een aantal links met nuttige informatie:

Van ziekte naar arbeidsongeschiktheid

Multidisciplinaire richtlijn Arbeid en lymeziekte