menu

26 juni gespreksgroep aangeboren lyme

  • Wanneer: zaterdag 26 juni 2021
  • Tijd: 14:00 uur tot 16:15 uur met een kwartier pauze tussendoor
  • Waar: online via ZOOM
  • Aanmelden: aangeborenlyme@lymevereniging.nl
Alt =

Heb jij lyme en een kinderwens? Twijfel je om voor een kindje te gaan in verband met de kans op overdracht van lyme?

Of ben je moeder van een kind(je) en heb je een vermoeden dat je misschien lyme hebt overgedragen? Of denk je dat je zelf aangeboren lyme hebt? Kun je er niet of moeilijk over praten met je directe omgeving of je arts? Ervaar je onbegrip of voel jij je onzeker hierover? En zou je face to face graag ervaringen willen uitwisselen met lotgenoten? Dan is er nu een groep waar je in vertrouwen over deze vragen ervaringen kunt uitwisselen!

In maart 2021 zijn wij, Annemiek en Stefanie, gestart met een praatgroep voor iedereen die te maken heeft met aangeboren lyme of vragen over overdraagbaarheid tijdens zwangerschap. We hebben de eerste keer al veel ervaringen kunnen uitwisselen. Op zaterdagmiddag 26 juni komen we weer bij elkaar en ben je van harte uitgenodigd om je aan te melden. We ontmoeten elkaar via ZOOM. Laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen.

Over ons:

Stefanie is 37 jaar, woont samen en is moeder van een zoontje van 1 jaar. Zij heeft chronische lyme en heeft daardoor lang getwijfeld of ze moeder wilde worden. Nu is ze dolgelukkig met haar gezin. Met haar zoontje gaat alles goed en ze is parttime aan het werk met haar eigen online bedrijf.

Annemiek is 63 jaar en kreeg al in 1980 lyme. Haar specialist gaf aan dat er in Nederland nog nooit een baby geboren was met een aangeboren lyme besmetting en dat de kans daarop nihil is. Helaas werd haar dochter na de geboorte ziek en bleef tot aan nu problemen houden. Annemiek heeft een column geschreven over aangeboren lyme en een poster.

De opzet:

We denken dat er verschillende invalshoeken zijn: vrouwen/stellen met lyme en een kinderwens, ouders met kind(eren) met vermoedelijk aangeboren lyme. Maar ook jongeren of volwassenen die zelf vermoeden dat zij aangeboren lyme hebben.

Uit de brainstorm met de groep zijn een aantal onderwerpen gekomen die we in de volgende bijeenkomsten willen bespreken. Op 26 juni maken we eerst kennis met elkaar, en aan de hand van een activiteit gaan we het thema ‘voorbereiden op een zwangerschap’ en de periode tijdens de zwangerschap vanuit ieders invalshoek verkennen.

De komende bijeenkomst is nog online, maar we houden van afwisseling en willen als de Corona maatregelen dat toelaten ook een live bijeenkomst gaan plannen in overleg met de groep.
Het doel is maximaal 3 keer per jaar een bijeenkomst te organiseren voor leden die daar behoefte aan hebben. Het is een open groep, zodat je ook later kunt aanhaken.

Dus ben jij toe aan een gesprek over aangeboren lyme?
En wil jij je ervaringen delen met lotgenoten? Meld je dan aan per e-mail. Je ontvangt van ons dan een mail met korte vragenlijst en een email uitnodiging voor de tweede bijeenkomst! Tot gauw!