Kennismaken bestuurskandidaten 2024

Het bestuur van de Lymevereniging draagt tijdens de Algemene ledenvergadering van 25 mei verschillende bestuurskandidaten voor. Doormiddel van een korte tekst introduceren zij zich.
Als je erbij bent tijdens de ALV kun je met hen kennismaken, je vragen stellen én meebeslissen over de toekomst van de vereniging!

Sjirk Kok, kandidaat-voorzitter

In april schoof mijn vrouw mij de brandbrief van de huidige voorzitter onder neus, waarin dringend om nieuwe bestuursleden werd gevraagd, met de opmerking: ‘Is dat niet iets voor jou?’

Hoewel ik tot nu toe nauwelijks bekend was met de Lymevereniging, ben ik als echtgenoot van een chronisch lymepatiënte dagelijks betrokken bij de slepende gevolgen van deze ontwrichtende ziekte.

Nu ik met pensioen ben, wordt dit nog weer duidelijker.

Genoeg aanleiding om contact op te nemen met Dik den Hollander voor een oriënterend gesprek. Na ook met enkele andere bestuursleden gesproken te hebben, was er voor mij voldoende reden om mij kandidaat te stellen voor de voorzittersfunctie.

Deze taak is geen onbekend terrein voor mij. Jarenlang heb ik verschillende managementfuncties in de farmaceutische industrie in Nederland en andere landen vervuld.

De laatste jaren heb ik bij het RIVM in Bilthoven gewerkt, en ik was tot mijn pensioen in september 2022 nauw betrokken bij de coördinatie van de voorziening van Covid19-vaccins in Nederland.

Naast mijn voorgenomen bijdrage aan de Lymevereniging, besteed ik ook tijd aan de organisatie van een botanische tuin in Hilversum, een paar adviesklusjes, veilingbezoek en natuurlijk de twee kleinzonen die wij sinds 2,5 jaar hebben.

Sjirk Kok

Jolies van Pomeren, kandidaat-bestuurslid

Hallo! Ik ben Jolies, 46 jaar en woon met mijn man en
vier katten in Renswoude. Ik ben strategisch manager bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten en werk daarnaast – als zzp’er – als loonwaardedeskundige voor mensen met een arbeidsbeperking.

Ik ben sociaal en enthousiast, goed in netwerken en organiseren en ik heb wat ervaring met verandermanagement.

Zelf heb ik drie keer de ziekte van Lyme gekregen. De eerste keer ben ik bijna in een rolstoel beland, dat was een zware periode met veel pijn, frustratie, onmacht en onbegrip vanuit mijn omgeving. De keren erop heb ik direct een lange antibioticakuur gekregen, wat me zo goed als beter heeft gemaakt.

Het lot van Lymepatiënten ligt mij na aan het hart en na de brandbrief van de Lymevereniging heb ik me aangemeld als bestuurslid, en wil ik graag een bijdrage leveren.

Angelica, kandidaat-bestuurslid (voor social media)

Hallo allemaal, mijn naam is Angelica. Ik zou mij graag willen inzetten als bestuurslid voor de social media.

Ik houd van dieren, natuur en alles wat met media en design te maken heeft. Momenteel ben ik student communicatie. Ik leer continu meer over het effectief gebruikmaken van verschillende kanalen om mensen te bereiken, en de boodschap van de Lymevereniging verdient gehoord te worden!

Hoewel ik zelf geen lyme heb, raakt de missie van de Lymevereniging me diep. Ik bewonder de inzet om bewustzijn te creëren over symptomen en preventie, en om steun te bieden aan degenen die het moeilijk hebben. Ik wil graag mijn steentje bijdragen zodat de lymevereniging zo goed mogelijk door kan blijven gaan met haar werk.