menu
Tekst: Werkgroep zorgverzekeringen

Lymevereniging Keuzewijzer Zorgverzekering voor 2021

Net als de afgelopen jaren heeft de Werkgroep Zorgverzekeringen ook voor 2021 weer een Keuzewijzer gemaakt: een overzicht van overwegingen en keuzemogelijkheden aangaande je zorgverzekering, met links naar informatiebronnen. In 13 stappen kun je kiezen wat voor jou de beste zorgverzekering is. Je kunt tot 31 december 2020 overstappen, als je dat wilt.

Houd je dezelfde zorgverzekering, verander je aanvullende verzekeringen of stap je over op een andere zorgverzekering? Dit is het moment om aandacht te besteden aan je zorgverzekering. Inmiddels zijn alle premies en pakketten bekend.

Het basispakket wordt per 1 januari 2021 gemiddeld € 4,82 per maand duurder dan in 2020, terwijl de maximale zorgtoeslag voor alleenstaanden met maar € 3 per maand stijgt; dat is € 8 euro voor gezinnen). Bij de aanvullende polissen zien we helaas dat in 2021 fysiotherapie en alternatieve en complementaire therapieën aanzienlijk schraler worden vergoed dan in 2020, terwijl de premies juist fors hoger zijn geworden

We hopen dat we je hiermee helpen om de verzekering te vinden waar jij het meeste aan hebt, en we wensen je daarbij veel succes.

Klik hier voor de pdf ‘Keuzewijzer Zorgverzekeringen 2021’