Groep 1 – Joe Lie en Annemiek: Moedergroep voor Mantelzorgende Moeders
Moeders, jullie zijn van harte welkom als je een kind met lyme verzorgt. Moeders kunnen van alle leeftijden zijn, evenals de kinderen.
Bijeenkomst
Iedere bijeenkomst heeft een thema. Zo is het thema schuldgevoel langsgekomen. We beginnen altijd met een activiteit waarbij niet gepraat wordt. Bij het thema schuldgevoel gaven we een zware zak stenen door: je kan schuldgevoel ook naast je neer zetten!
Door naar elkaar te luisteren en ervaringen uit te wisselen kunnen we elkaar ondersteunen. De ervaringen verschillen enorm. Ter sprake kan komen: omgang met: school, artsen, UWV, hoe behoudt je je energie.
Wij willen een dag en een plek creëren waar moeders, in vertrouwen, kunnen bespreken waar zij behoefte aan hebben. Moeders houden vaak alle ballen in de lucht, maar kunnen zichzelf wel eens wegcijferen.
Wie zijn wij?
Wij, Annemiek en Joe Lie, zijn beiden Mantelzorgende Moeder voor een volwassen, thuiswonend kind. In de loop der jaren hebben we veel onbegrip ervaren op verschillende gebieden. Lyme is moeilijk te begrijpen omdat de gezondheid in golfbewegingen gaat. Doordat wij weinig steun hadden, leek het ons geweldig om een Moedergroep op te richten. In januari zal onze 8e bijeenkomst plaatsvinden.
In overleg hebben we gekozen voor een echte ontmoeting, corona-proof, omdat we privacygevoelige onderwerpen bespreken.
Informatie
– Volgende bijeenkomst: 23 januari, in Haarlem of in Amsterdam;
– Frequentie: 4 keer per jaar.
– Opgeven en info: moedergroep1@lymevereniging.nl
Groep 2 – Zoë ’t Hooft: online lotgenotencontact voor jongvolwassenen (18-30)
Lotgenotencontact kan heel veel betekenen. Het is een manier om (h)erkenning en begrip te ervaren, maar ook om kennis, tips en ervaringen uit te wisselen. Je kan er (emotionele) steun vinden en daarnaast biedt het de kans om waardevolle en langdurige contacten op te bouwen.
Informatie
De bijeenkomsten zullen met een vaste groep, van maximaal acht deelnemers, één keer per maand plaatsvinden. De sessies vinden via Teams plaats en zullen, afhankelijk van de belastbaarheid van de deelnemers, maximaal anderhalf uur duren. In overleg met de groep wordt gekeken welke dag en tijd het beste uitkomst. Samen zorgen we ervoor dat we een prettige en veilige sfeer creëren waarbij iedereen voldoende ruimte krijgt om zijn/haar verhaal te doen. Vragen of onderwerpen die je graag zou willen bespreken kan je voorafgaand aan de bijeenkomst doorgeven.
Stuur een mail naar gespreksgroep@lymevereniging.nl met de volgende gegevens:
– Voor- en achternaam
– Leeftijd
– Woonplaats
– Telefoonnummer (wordt alleen gebruikt bij calamiteiten en voor plannen van afspraken)
Na je aanmelding ontvang je een bevestiging (dit kan een aantal dagen duren). Als er voldoende aanmeldingen zijn om een nieuwe groep te starten ontvang je via de mail een uitnodiging om jouw beschikbaarheid door te geven, en zal de eerste bijeenkomst gepland worden.
Heb je vragen over de online bijeenkomsten? Mail deze dan naar gespreksgroep@lymevereniging.nl.
Wanneer: 1 x per maand
Waar: online via MS Teams
Aanmelden: gespreksgroep@lymevereniging.nl