menu
Strijd mee tegen lyme

Je inzetten als vrijwilliger?

Dat kan, graag zelfs. Een aantal taken, zoals ledenadministratie, financiële zaken en het versturen van tekenkaarten, wordt door ons administratiekantoor geregeld en we hebben support van enkele freelancers. Verder draait de Lymevereniging vrijwel alleen op vrijwilligers. Jullie zijn de Lymevereniging!

Of het nu gaat om meedenken over het organiseren van bijeenkomsten voor leden, voorlichting geven, belangen behartigen van lymepatiënten, de redactie van het lyme magazine of het beheren van onze social media. Er zijn heel veel mogelijkheden om actief mee te helpen met het bestrijden van lyme. Of je nou een denker of een doener bent, we vinden altijd wel een plek of klus die bij jou past.

Bij de Lymevereniging werken we met verschillende teams en werkgroepen (die je hieronder kunt bekijken). Sommige teams zijn nog hard op zoek naar versterking van vrijwilligers. Dus ben je enthousiast geworden over een team of werkgroep? Of ben je benieuwd naar hoe jij mee kunt helpen? Ook als je mee wilt doen, maar nog niet goed weet wat je zou willen of kunnen doen, voel je vrij om contact op te nemen via info@lymevereniging.nl

Word Vrijwilliger

Socialmediateam

Het hebben van een sterk socialmediateam is enorm belangrijk om de doelen van de Lymevereniging te kunnen behalen. Ons socialmediateam is actief op Instagram, Twitter en Facebook. Door social media kunnen we:

 • Een groot publiek bereiken, wat bijdraagt aan bewustwording, en mensen op de hoogte brengen van het laatste lyme nieuws.
 • Mensen informeren over de ziekte van Lyme en de preventie daarvan en lymepatiënten (en naasten) steunen en bemoedigen.

Allemaal enorm belangrijke zaken waar wij als team hard aan werken!

Lees meer hoe wij actief zijn in de media.

Webredactie

De webredactie is verantwoordelijk voor het beheren van de website. Zij zorgt ervoor dat alles goed terecht komt op de site en denkt mee over het up-to-date houden en verbeteren van de website van de Lymevereniging.

Heb jij passie voor websites? En ben jij een grammaticaal of technisch talent? Of wil je op een andere manier meehelpen rondom de website? Neem dan contact op met online@lymevereniging.nl.

Magazineredactie

Het Lyme Magazine is ons kwartaalblad voor leden, artsen en andere geïnteresseerden. Je vindt in ons blad onder meer:

 • Goede medische informatie;
 • De nieuwste ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied
 • Aandacht voor de diagnose- en behandelproblematiek van lyme
 • Verhalen van lymepatiënten
 • Informatie over sociale verzekeringen/werk/uitkeringen en voorzieningen;
 • Verslag over de bezigheden van de vereniging.

Meehelpen met het Lyme Magazine? Neem contact op via online@lymevereniging.nl.

Lees meer over het Lyme Magazine

Voorlichters

Een goede voorlichting over de ziekte van Lyme is zeer belangrijk. Niet iedereen is op de hoogte van de juiste informatie over de teek, de beet en de gevolgen. Door lezingen te geven kunnen we er voor zorgen dat veel mensen op de hoogte zijn. Deze lezingen kunnen in besloten kring (voor uw eigen vereniging) of openbaar plaatsvinden.

Lees meer over hoe wij voorlichten.

Belangenbehartiging

Als je vrijwilliger wordt in het team belangenbehartiging denk je mee bij bijvoorbeeld wetenschappelijke onderzoeken als patiëntvertegenwoordiger of ben je actief in één van de volgende werkgroepen:

 • Gezinsproblematiek
 • Uitkeringen (UWV)
 • Zorgverzekeringen

Lees meer over wat deze werkgroepen doen.

Telefoondienst

Als vrijwilliger van de telefoondienst beantwoord je vragen die mensen kunnen hebben over lyme. Je geeft informatie en tips en ondersteunt lymepatiënten in alles waar zij mee te maken krijgen. Ook voor een luisterend oor kunnen mensen bij ons terecht.

Lijkt het je leuk om ons telefoonteam te versterken? En heb je ervaring met de ziekte van Lyme? Dan zouden wij het fantastisch vinden om jou in ons telefoonteam te verwelkomen.  

Leer Sanne kennen (vrijwilliger bij de telefoondienst)

Liever doneren?

Door te doneren ondersteun jij onze missie. Met jouw steun organiseren trainingen en evenementen om lymepatiënten bij te staan, maar ook meer mensen bereiken door campagnes op te zetten om Nederland bewust te maken van de gevaren van lyme.