menu
Actueel

Vrijwilligers gezocht

Wij zijn op zoek naar jou!

Ben jij enthousiast en wil jij ECHT een verschil maken voor lymepatiënten? Wil jij graag jouw talenten inzetten voor een goed doel? Heb je een passie voor mensen helpen? Wil je ondanks je ziekte toch lekker bezig zijn? Dan zit je bij ons op de goede plek!

De Lymevereniging draait vrijwel volledig op vrijwilligers. Of het nu gaat om helpen bij evenementen, voorlichting geven, artikelen schrijven, belangen behartigen of meedenken met campagnes. Samen staan we sterk en strijden we voor onze missie. Er zijn heel veel mogelijkheden om actief mee te helpen met het bestrijden van lyme. Of je nou een denker of een doener bent, we vinden altijd wel een plek of klus die bij jou past.

Dus wil jij vrijwilliger worden? Lees dan hieronder de functies waarvoor wij op het moment mensen zoeken en neem contact met ons op.

Telefoondienst

Als vrijwilliger van de telefoondienst beantwoord je vragen die mensen kunnen hebben over lyme. Je geeft informatie en tips en ondersteunt lymepatiënten in alles waar zij mee te maken krijgen. Ook voor een luisterend oor kunnen mensen bij ons terecht.

Lijkt het je leuk om ons telefoonteam te versterken? En heb je ervaring met de ziekte van Lyme? Dan zouden wij het fantastisch vinden om jou in ons telefoonteam te verwelkomen.  

Voor vragen of aanmelden:
sanne.verrips@lymevereniging.nl

Webredactie

Onze website is een belangrijke bron van informatie. De webredactie is verantwoordelijk voor het beheren hiervan. Zij zorgt ervoor dat alles goed terecht komt op de site en denkt mee over het up-to-date houden en verbeteren van de website van de Lymevereniging.

De webredactie zoekt daarom vrijwilligers die:

 • De website up-to-date houden
 • De website verbeteren
 • Verstand hebben van SEO

Voor vragen of aanmelden:
websitebeheer@lymevereniging.nl

Magazine redactie

Het Lyme Magazine is het tijdschrift van de Lymevereniging: een belangrijke bron van informatie (en support) voor de achterban en tevens een bindende factor binnen de vereniging. 3x per jaar vind je in het blad het belangrijkste wetenschappelijke nieuws over de ziekte van Lyme; daarnaast lees je ervaringsverhalen van mensen die leven met (chronische) lyme en natuurlijk het nieuws over de vereniging en haar activiteiten.

De magazine redactie zoekt vrijwilligers die:

 • Artikelen schrijven
 • Onderwerpen voor artikelen verzinnen
 • Het schrijven van artikelen begeleiden
Heb je belangstelling, stuur dan een mail met je motivatie, je achtergrond en je eventuele ervaring naar redactie@lymevereniging.nl

Ledenwerving

Hoe meer leden hoe luider onze stem als wij opkomen voor de belangen van lymepatiënten. Onze leden ondersteunen onze missie om meer mensen te kunnen informeren over de gevaren en gevolgen van de ziekte van Lyme. Daarom is team ledenwerving op zoek naar vrijwilligers die:

 • Initiatieven bedenken om nieuwe leden te werven
 • Ledenwervingsactie uitvoeren
Iemand die leden werft die draagt zorg voor een stabiel en groeiend ledenbestand. Je bent daarnaast ook verantwoordelijk voor de informatieverspreiding naar potentiële leden en het samenstellen van een ledenwervingsplan.

Voor vragen of aanmelden:
sanne.verrips@lymevereniging.nl

Voorlichting en preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Vandaar dat we op zoek zijn naar mensen die graag willen dat een veel breder publiek weet hoe je een tekenbeet kan voorkomen. En wat te doen als je dan tóch gebeten wordt. Zo kan veel leed bespaard worden. Hier kan jij een actieve rol in spelen!

Bekijk hier de volledige vacature spreker lezingen

Enthousiast na het lezen van deze vacature?  Wil je meer weten over onze huidige, nieuwe lezing? Kun jij zaken helder verwoorden en overdragen? Dan ben jij diegene die wij zoeken!

Voor vragen of aanmelden: hilke.van.antwerpen@lymevereniging.nl

Werkgroep uitkeringen

Deze werkgroep adviseert het bestuur over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een uitkering; daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO.

Ook organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’ die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. Tot slot begeleiden we individuele mensen met lyme bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon. Hierbij hebben we versterking nodig dus daarom zoeken we vrijwilligers die:

 • Ondersteuning bieden bij UWV trajecten en bijstandsuitkeringen
 • De gang van zaken verbeteren met bedrijfsartsen
 • Meedenken over hoe wij patiënten hierin kunnen ondersteunen.

Voor vragen of aanmelden:
eric.kollen@lymevereniging.nl

Visueel

Wij zoeken een fotograaf die fotoshoots kan organiseren en foto’s kan maken van/voor social media, het magazine en de website.

Ook zoeken we een animator die animatiefilmpjes kan maken voor bijvoorbeeld voorlichtingsvideo’s op social media, de website en lezingen.

Voor vragen of aanmelden:
online@lymevereniging.nl

Meer info? Bekijk hier de vacature

Marketing

Door slimme marketing kunnen we meer mensen bereiken en zo kunnen we meer mensen informeren over en waarschuwen voor de ziekte van Lyme. Zo hebben we inmiddels meerdere succesvolle preventiecampagnes op Facebook en Instagram georganiseerd. Hier kunnen we echter wel ondersteuning bij gebruiken en daarom zoekt team marketing vrijwilligers die:

 • Verstand hebben van SEA
 • Advertenties beheren bij bijvoorbeeld campagnes of het boosten van overige posts.

Voor vragen of aanmelden:
online@lymevereniging.nl

Bekijk hier onze laatste online campagne

Social media team

Door social media kunnen we een groot publiek bereiken, wat bijdraagt aan bewustwording. We brengen mensen op de hoogte van het laatste lyme nieuws, informeren mensen over de ziekte van Lyme,  ondersteunen en bemoedigen lymepatiënten (en hun naasten), en zetten ons in voor preventie. Team social media zoekt daarom vrijwilligers die:

 • Content maken zoals videos of visuals
 • Teksten schrijven voor posts
 • Reageren op reacties en dm’s
 • Spellingschecks doen

Wil jij ons komen versterken in het social media team? Stuur dan een mailtje naar online@lymevereniging.nl

Meer info over wat team social media doet? Bekijk hier de vacature

Wil jij iets betekenen voor de Lymevereniging maar staat jouw talent niet in 1 van de functies beschreven? Neem dan vrijblijvend contact op via online@lymevereniging.nl dan kijken we met je mee waar jij op je plek bent en hoe jij kunt meehelpen.