Het geven van een zo volledig mogelijke voorlichting en het stimuleren van discussie staat bij voorlichting centraal. De voorlichting en informatievoorziening zijn gericht op leden van de vereniging, personen met lymeklachten die (nog) geen lid zijn, medische professionals en behandelaars, UWV, verzekeraars, werkgevers- en werknemersorganisaties, overheid, bedrijven, scholieren/studenten en het algemeen publiek. Het geven van objectieve informatie gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en beschikbare medische/wetenschappelijke informatie speelt binnen alle werkgroepen van de vereniging.

Verspreiding van informatie over Lyme door middel van:

– Website
Lyme Magazine (kwartaalblad voor de leden)
– Informatiebrochure, flyers
– Lezingen over de ziekte van Lyme.
– Informatiemarkten, beurzen en symposia
– De telefonische informatiedienst

Breed georiënteerde voorlichting

Via contacten met ziekenhuizen, patiëntenplatforms, media, politiek, UWV, Arbodiensten, verzekeraars en natuurorganisaties draagt de Lymevereniging bij aan de voorlichting over de ziekte van Lyme. Goede, breed georiënteerde voorlichting vindt de Lymevereniging heel belangrijk. Te vaak blijken mensen (patiënten, maar ook artsen) niet goed op de hoogte te zijn van de problematiek rondom de ziekte.

Meer informatie

Voor meer informatie omtrent voorlichtingsmateriaal en/of lezingen kunt u per e-mail contact opnemen via: voorlichting@lymevereniging.nl

Lymevereniging

De ziekte van Lyme kan iedereen overkomen. De laatste jaren wordt er een stijging van het aantal lymepatiënten gemeld. De lymevereniging staat voor je klaar!

Help ook mee in de strijd tegen de tekenziekten. Wat kan je doen? Doneer, word lid, of help als vrijwilliger. Zie alle mogelijkheden
op pagina Help mee.

lymevereniging
ANBI_FC ANBI_FC

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen,
meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Vragen over Lyme?

Bel 0900 2100022 (15 cent per minuut). Vanuit het buitenland 0031 85 3001025
Voor de tijden zie: Telefoondienst.