menu
Anoniem

Gratis tip

Iedereen wil vooruit

Als je het geluk hebt dat je gezond ter wereld bent gekomen, dan ken jij vast ook het principe van investeren en daarvoor beloond worden. Als baby ben je als vanzelf gaan kruipen, je wist wat je moest doen om gevoed te worden en zo werd je dreumes… kleuter en een leergierig kind. En ik hoop voor je dat je zo volwassen hebt mogen worden.

Mensen willen van nature leren en zich ontwikkelen, hoe slecht sommige omstandigheden ook zijn. Dit feit zijn sommige hulpverleners in twijfel gaan trekken. Ik heb vooral die ervaring bij fysiotherapeuten maar ik kan ook gerust een boek schrijven over ervaringen in een revalidatiekliniek. Om maar te zwijgen over de ongevraagde adviezen die mij door vrienden, familie en ja, zelfs wildvreemden, om de oren werden gegooid.

Ik ken iemand die… Je zou eens dit… Heb je het verhaal gehoord van? Vind je het wel best, ofzo? Jij hebt last van straling! Waarom probeer je niet iets meer? Zo veel zitten en liggen is heel slecht! Rust roest. Zitten is het nieuwe roken. Hoeveel medicatie slik jij? Wat?! Dagelijks? Al zo veel jaren!? Kijkt er niemand met je mee ofzo? Weet je wat jij moet doen… even naar een haptonoom. Zoek het eens in een alternatieve hoek… Laat iemand naar jouw chakra’s kijken… Wist je dat sommige mensen jou ook via de telefoon kunnen bestralen?!

Inmiddels heb ik helaas ook moeten constateren dat het een ander lang niet altijd interesseert hoe het echt gaat. Als ik gewoon hun tip ter harte neem, hebben zij gedaan wat ze konden. Klusje geklaard en door. Kennelijk is dat een stuk eenvoudiger dan te vragen hoe het gaat of een keer een helpende hand uit te steken.

Weg gevonden

Ik heb mijn weg gevonden door vooral niet te veel stil te staan bij wat ik allemaal niet goed zou doen. Of wat er mis is met mijn lijf. Daar word ik somber en paniekerig van. Ik kijk naar wat ik wél kan.

Ook al is mijn ervaring dat ik nog zo zorgvuldig een berg kan beklimmen: gezekerd en al, stapje voor stapje. Over de gebaande paden, niet te ver, met genoeg rust en ontspanning… als ik een lyme-aanval heb, dan kan ik van het ene op het andere moment naar beneden kletteren. Zonder aankondiging of kleine waarschuwing.Het is om hopeloos van te worden. Gewoon dat.

En toch weet ik hoe ik de moed erin kan houden, hoe ik het kan verdragen, ondanks de eenzaamheid en de dagelijkse pijn en vermoeidheid. Het lukt me, ondanks alles. Zonder een enkele hulpverlener: daar heb ik er meer dan genoeg van gezien.

Tegenwoordig zeg ik tegen iedereen die mij nog een tip durft te geven: lees het boek Komt een dokter bij de dokter, daarna praten we verder.

Nu de tip! Mocht je denken dat jij een briljante oplossing hebt, verdiep je dan eens in een goed marketingplan. Je kunt namelijk schat-hemeltje-rijk worden als jouw tip en visie voor iedereen opgaat! Geloof mij: mensen verkopen hun huis er nog voor.

– Anoniem

Gratis tip