menu
Kirsten Danz

Ik had al snel het idee: ik moet alles kunnen met die rolstoel

Wil jij je rolstoelvaardigheden verbeteren? Leer jij hoe je kunt balanceren en hoe je een stoepje op komt? Of ga jij de uitdaging aan en leer je hoe je een trapje kunt nemen?

Kom dan langs bij het parcours van het Wheelchair Skills Team. Het Wheelchair Skills Team is tijdens het Lyme+ Community Event aanwezig om rollende (maar ook niet-rollende) bezoekers tips & trucs mee te geven over rolstoel rijden, om jou te helpen vaardiger te worden in je rolstoel. We nemen ons parcours en extra stoelen mee, zodat je kunt werken aan je eigen vaardigheid, én je jouw familie en vrienden kunt laten ervaren wat jij dagelijks meemaakt.

Wie ben ik?

Ik ben Kirsten, 21 jaar oud, en sinds september 2022 junior-trainer bij het Wheelchair Skills Team. In 2019 belandde ik door de ziekte van Lyme in een rolstoel. Ik had toen als snel het idee: ik moet alles kunnen doen met die rolstoel. Door veel te oefenen ben ik nu handig met mijn stoel, waardoor mijn rolstoel nu echt mijn maatje is. Ik ga van trappen af, neem roltrappen en spring van hoge dingen af met mijn rolstoel.

Zo zelfstandig door het leven kunnen in je rolstoel levert veel op. Inmiddels zet ik mij in om andere mensen dit ook te leren. Naar mijn idee moet iedereen in een rolstoel met goede armfunctie, leren rolstoel rijden, net als dat je als kind leert fietsen. Hoe zelfstandiger je alles kunt, met hoe meer eigenwaarde je door het leven kunt.

Wie wij zijn?  Voor wie ons nog niet kent; even voorstellen

Het Wheelchair Skills Team heeft als doel rolstoelvaardigheid op een hoger niveau te krijgen én de beeldvorming rondom rolstoelgebruikers te veranderen. Het Wheelchair Skills Team zet zich in om rollers zowel fysiek als mentaal vaardigheden aan te leren die ze kunnen inzetten in het dagelijks leven. Ook streven we ernaar om lopers bewust te maken van de beperkingen, maar vooral ook van de mogelijkheden van de roller. Door samenwerking met professionele instanties en het geven van voorlichting creëren we een groter bewustzijn rondom het leven vanuit een rolstoel.

Het Wheelchair Skills Team wil een einde maken aan vastgeroeste conventies over rolstoelgebruikers in de samenleving, zowel bij de roller als bij de niet-roller. Wij denken dat het anders kan en moet. Met open en onbevangen blik confronteren we de wereld en roepen we op tot verbetering. Op deze manier geloven we erin dat we samen voor een toekomst kunnen zorgen waarin iedereen gelijkwaardig is.

“Wij empoweren rollers en maken de samenleving bewust, zodat iedereen gelijkwaardig kan meedoen én bijdragen.”

We kijken er naar uit om je tips en tricks te geven om je skills te vergroten!

Alt=

Kom je ook naar het Lyme+ Community Evenement?