menu
Blog

Pooja zet actie 'Hiking for Lyme' op

Mijn naam is Pooja Agterhof en ik ben 26 jaar oud. In oktober 2017 werd ik wakker met een hele zware hoofdpijn en slecht zicht. Binnen een week werd ik verward, vergeetachtig en had ik moeite met mijn spraak.

Met deze klachten kwam ik bij de huisarts terecht en werd ik doorverwezen naar de neuroloog. Na veel verschillende onderzoeken, pijnstillers, artsen en diagnoses werd ik naar huis gestuurd met ‘zoek een psycholoog en leer omgaan met je klachten’. Ik voelde mij absoluut niet begrepen en begon bijna te twijfelen aan mijn eigen lichaam. Hier heb ik het niet bij laten zitten en ben naar een orthomoleculaire therapeut gegaan. Na een uitgebreide intake en onderzoeken kwam hier al snel de diagnose Borrelia burgdorferi oftewel de ziekte van Lyme uit. 

Hiking for Lyme logo

Iedere dag een gevecht

Door middel van supplementen kan ik mij weer een beetje beter voelen en maak ik vooruitgang in mijn functioneren. Ik werk een paar uur in de week en probeer mijn leven op te pakken. Dit gaat met goede en slechte dagen. Ik ben dankbaar dat ik niet aan bed gekluisterd ben en de deur uit kan, maar het blijft elke dag een gevecht tegen mijn hoofd die heel graag wilt mee doen aan de maatschappij tegen mijn lichaam die niet volledig mee werkt. Doordat ik minder kan werken heb ik ook minder financiële mogelijkheden om onderzoek en eventuele behandelingen te bekostigen. Dit voor een ziekte die eigenlijk zo vaak voorkomt in Nederland.

Doordat de ziekte niet erkend is krijg ik hierdoor geen aanvullende UWV uitkering. Het is eigenlijk de wereld op zijn kop; ik heb lyme gekregen, het is mij overkomen. De reguliere gezondheidszorg herkent de symptomen van de ziekte van Lyme niet. Behandeling is te kostbaar voor mijn kleine inkomen en mijn inkomstenderving door deze ziekte wordt niet gecompenseerd. Wat zou ik graag willen dat mijn leven zo was als voor de ziekte van Lyme! 

Actie Hiking for Lyme

Om te zorgen dat de artsen de ziekte van Lyme eerder herkennen en dat de behandeling daarvan binnen de zorgverzekering valt ben ik een actie gestart. Op donderdag 2 april 2020 tot en met zondag 5 april ga ik met mijn actie Hiking for Lyme in 4 dagen van Hoorn naar Arnhem toe lopen. Dit om geld op te halen voor meer bekendheid en financiële middelen voor de Lymevereniging om voorlichting te kunnen geven. Om de ziekte van Lyme onder de aandacht te brengen van zowel behandelaars als de politiek. 

Contact

Op mijn website www.hikingforlyme.nl staat meer informatie over mijn actie. Ook is er de mogelijkheid om mee te lopen op een of meerdere dagen en de actie te steunen via een donatie.  Het is mooi om met deze actie een mooi bedrag binnen te halen zodat de Lymevereniging hun werk beter kan voorzetten en dat de ziekte van Lyme een stem krijgt!  

Pooja zet actie 'Hiking for Lyme' op