menu
Fred Verdult

Samen zijn geeft zoveel inspiratie

Ik ben Fred Verdult. Mijn leven wordt al meer dan elf jaar beheerst door lyme en co-ïnfecties. Beter gezegd wordt mijn leven beheerst door de wereldwijde ontkenning van de medische wereld van deze aandoeningen, anders zou er al lang meer inzicht in deze ziektes zijn en betere tests en behandelingen. In mijn dagelijks leven heb ik heel veel support van mijn liefste Perry en van onze super aanhankelijke poes Raina.

Ik presenteer op de Lyme+ Communitydag het podiumprogramma, met documentaires, optredens van lyme+talenten, de uitreiking van de Lymefonds Awards aan twee huisartsen en last but not least de tombola. Op het podium voel ik me als een vis in het water, dus dat komt wel goed.

Mijn levensdoel is verschil maken voor de lyme community. Anderen zullen het niet voor ons regelen. Wij zullen ons als lyme community sterk moeten maken voor betere tests, betere zorg en betere behandeling. Dat is ontzettend lastig, want ieder moet in z’n eentje al zo’n strijd leveren om een beetje overeind te blijven. Bijna wekelijks spreek ik telefonisch met iemand met lyme die vast is gelopen en niet weet hoe nu verder te gaan, met behandeling bijvoorbeeld. Door echt te luisteren, vragen te stellen en een probleem behapbaar te maken merk ik dat iemand vaak alweer verder kan.

Ik verheug me er zeer op om iedereen weer te zien. Je hebt aan zo weinig woorden genoeg als je iemand spreekt die ook lyme heeft. Samen zijn geeft zoveel inspiratie. Ik hoop je te zien op 22 april! En tot die tijd: stay strong!

Samen zijn geeft zoveel inspiratie

Kom ook naar het Lyme+ Community Evenement