menu
Sharon den Braber

Waar een deur dicht gaat, gaat altijd een nieuwe deur open

Hii! Ik ben Sharon en ik ben 22 jaar oud. Ik heb nu zo’n acht jaar chronische lyme; sinds  1,5 jaar is het gelukkig onder controle/slapend.

Toen ik ziek werd ging het eigenlijk vrij snel bergafwaarts. Ik moest steeds meer dingen inleveren: school, vrijheid, sport, vrienden, hobby’s, etc. Als je niet veel meer kan en veel tijd alleen op je zolderkamer, op bed doorbrengt dan ga je op zoek naar dingen die nog wel kunnen. Ik speelde al een tijdje gitaar en had een grote liefde voor muziek. Doordat er zoveel dingen weg vielen, werd muziek steeds meer mijn uitlaatklep. Ik begon voorzichtig wat meer te zingen. ik merkte al snel dat ik hier mijn gevoelens in kwijt kon.

Mijn vrienden, die ik heb leren kennen door lyme, hebben mij altijd gesteund en aangemoedigd. Mijn grootste overwinning was dat ik met die vrienden op een lotgenotenvakantie durfde te zingen. Daar zongen wij steunende nummers, vooral over het ziek zijn.

Op het Lyme+ Community Evenement ga ik daarom ook 2 nummers spelen en zingen die een steun zijn geweest op de zwaarste dagen. Het is echt onwijs tof dat ik hiervoor gevraagd ben! Ik hoop dat er mensen zijn die er –  net zoals ik –  ook steun uit kunnen halen!

Toen het wat beter met mij ging, kon ik weer een hobby oppakken: creativiteit. Ik begon aan de opleiding grafische vormgeving waar ik leerde ontwerpen. Deze opleiding paste perfect bij mij. Ik  heb er superveel geleerd en dingen gemaakt waar ik trots op ben. Helaas moest ik na 2,5 jaar stoppen vanwege mijn gezondheid.

Maar gelukkig stopte het daar voor mij niet helemaal. Van de Lymevereniging heb ik de supertoffe kans gekregen om kleurplaten te ontwerpen voor het Lyme+ Community Evenement! Alles kon op mijn eigen tempo, waardoor ik genoeg rust kon nemen tussendoor, maar toch creatief bezig kon zijn (en mijn portfolio kon uitbreiden). De kleurplaten zijn Lyme gerelateerd. Ik kan niet wachten om ze (door jullie) ingekleurd te zien. Zo zie je maar, waar een deur dicht gaat, gaat altijd een nieuwe deur open.”

ALT =

Meld je hier aan voor het Lyme+ Community Evenement!

Op het Lyme+ Community Evenement ga ik daarom ook 2 nummers spelen en zingen die een steun zijn geweest op de zwaarste dagen. Kom jij ook?