menu
Laury

Ik besloot mijn ervaringen om te zetten in mijn kracht en andere mensen te gaan helpen

Yoga tijdens het Lyme+ Community event

Hi! Mijn naam is Laury, 32 jaar en ik ben yogadocent en ademcoach. Op 22 april mag ik de yogalessen  verzorgen bij het event en daar heb ik super veel zin in!

Pubertijd in bed door Lyme

Op die dag deel ik graag mijn verhaal met jullie, ik zal alvast een klein stukje ervan vertellen. Op mijn 15e werd ik plotseling ernstig ziek en was het lang onduidelijk wat er aan de hand was. Ik ging van gezonde, topsportende jonge meid naar bedlegerig. En dat in een paar weken tijd. Na een aantal foute diagnoses kwam ik er jaren later achter dat ik de ziekte van Lyme had. Na vele jaren afhankelijk te zijn geweest van zorg en allerlei therapieën te hebben geprobeerd, ging ik naar Duitsland voor een experimentele behandeling en die sloeg gelukkig aan. Langzaam begon ik op te knappen en vanuit daar kon ik gaan revalideren en aansterken. Dit alles heeft bij elkaar zeker zo’n 10 jaar geduurd. Maar de oude ben ik nooit meer geworden.

Andere mensen helpen

Máár, dit alles wil absoluut niet zeggen dat ik er niet sterker uit ben gekomen. Mijn ziekteperiode heeft mij achteraf ook heel veel gebracht. Ik heb in deze periode veel geleerd over mezelf en mijn gezondheid en wat voor mij werkt., Het aanpassen van mijn levensstijl en  kijken naar wat ik nog wel kon. Inmiddels sta ik nu weer volop in het leven en geniet ik van iedere dag! En vooral van het dankbare werk wat ik mag doen. Ik besloot mijn ervaringen om te zetten in mijn kracht en andere mensen te gaan helpen. Diverse yoga en ademcoach opleidingen verder geef ik inmiddels coaching en lichaamsgerichte therapie als ervaringsdeskundige. Door wat ik zelf mee heb gemaakt kan ik me goed inleven in mensen met chronische klachten, zowel mentaal als fysiek. En dit wil ik heel graag inzetten om andere lymepatiënten te helpen in hun (herstel)proces.

Yoga tijdens het event

Ik vind het superleuk dat ik gevraagd ben om yoga te geven en om weer in contact te komen met lotgenoten. Ik weet uit eigen ervaring hoe fijn  het is om steun en herkenning te vinden bij elkaar en ervaringen te delen. Op deze dag zal ik een aantal zachte yogalessen geven en deze zullen toegankelijk zijn voor ieder niveau. Yoga heeft mij persoonlijk veel gebracht tijdens mijn ziekteproces. Zo kan het bijvoorbeeld helpen om meer te ontspannen, beter te slapen maar ook het aanvoelen wat je nodig hebt omdat je contact maakt met je lichaam en je binnenwereld. Ik vertel je er heel graag meer over de 22e en hoop je dan te laten ervaren dat yoga voor iedereen is (ja, ook als je beperkt of niet lenig bent!). Dus voel je welkom om aan te sluiten of je vragen te komen stellen, dan kijk ik graag met je mee! Zie ik je daar?

Alt=

Kom je ook naar het Lyme+ Community Evenement?